31.12.2013

HAVFEST 2011/2013 - OPPSUMERT

HAVFEST 2013 SKARV OG SILD
Bilde: KVB - midtsiden.no

HavFest blei spelt på Oseana Kunst og Kultursenter Juni 2011 og Mai 2013, siste gong som ein del av Festspillene i Bergen sitt program. I alt 2880 publikumere besøkte dei i alt 7 forestillingane. På og bak scenen engasjerte HavFest i alt rundt 175 mennesker: Barn, ungdom og amatører fra Midthordaland, elevar frå Slåtthaug vgs, Griegakademiet, Bårdar Danseakademi og Kunst- & designhøgskulen i Bergen samt profesjonelle sangare, musikare, scenedesignere og teknikare frå heile landet. HavFest blei varmt moteken av båe publikum og kritikare.

Midtsiden.no har dekket HavFest grundig helt siden starten i 2010. Det er vi veldig takknemmelige for. Se videoutdrag fra siste forestilling her.

HavFest Vinden og Geist
Bilde: KVB - midtsiden.no

HavFest 2013 Isdronning og Breffløyte
Bilde: KVB - midtsiden.no

21.05.2013

I KVELD EKSPLODERER DET AV HAVFEST!

IMG_1825

Premiere i kveld og helga full av HavFest-forestillinger på Oseana.
Oseana speiler seg i fullmånen, partituret ligger og venter på å bli til lyd og Øya Kunna overvåker det hele fra ute i Bjørnafjorden.

Velkommen til tidenes trulovingsfest!

NB! Billettservice.no er desverre ustabilt og vi vil oppfordre publikum til å kjøpe billettar på Oseana, Posten eller Narvesen.


21.05.2013


HAVFEST-PREMIERE PÅ FREDAG

Vinden 2013
(Foto: Andris Hamre - midtsiden.no)

Vinden (Terese Mungai) har oppdaga at ho har gløymd å kjøpe billettar til HavFest og at ho berre har nokre få dagar att på å rekke det! For to år sida var det mange som ikkje fekk billett til den største musikkteaterproduksjonen på Os nokon sinne. «Ein heilt ny forestilling!" skriv midtsiden.no som har vore inne på prøvene i helga og tjuvtitta.

07.05.2013

HAVFEST-EVENTYRET HAR KOMMET HEIM TIL OSEANA

Geist 2013

HavFest har flyttet inn i Oseana, dermed har signaturforestillingen til dette praktbygget på mange måter kommet «heim». Les om hjemflyttingen på midtsiden.no. HavFest har også fått sin egen blogg. Les den her eller klikk på bilde:

HavFestbloggen bilde

Billettsalget er i full gang. For å sikre deg billetter må du i rå være tidlig ute!

Klikk her for billettar:

FIB logo
Webplakat-5HavFest Webplakat 4Hf Weplakat 3HavFest Webplakat 2

26.04.2013


VINDENS NYE KOSTYME BLIR TIL

Vindens venn Ingrid

Kostymemedarbeider Ingrid viste på produksjonsmøtet frem de første skissene på Vindens nye kostyme. Lett og flagrende med regdråper i var noen av stikkordene for hennes nydelige skisse. Havfest har nok en gang sikret seg en dyktig kostymedesigner.


Webplakat 1 Hf2013


14.04.2013


BILLETTSALET TIL HAVFEST 2013 ER I GANG

Bilde 89

Billettsalet til årest oppsetjing av HavFest er i full gang! Billettane finn du på
billetservice.no.

HavFest er i 2013 eit samarbeid med Festspillene i Bergen. 2013-versjonen vert ikkje ein tro kopi av uroppføringa i 2011. Nokre nye folk er med både på og bak scena og vil løfte framsyninga visuelt og lydleg til nye høgdar. Heilt ny scenografi finn du og på scena i Oseana i mai.


13.04.2013

HAVFEST HAR FÅTT SIN EGEN BLOGG

Bloggsnapshot

HavFest har fått sin egen blogg. Følg prøvene og tankene til dei som er med i dette fyrverkeriet av ein produksjon på
HavFest blogg
12.01.2013


AUDITION - HAVFEST 2013

Bilde 83

HavFest er på jakt etter aktører i forskjellige aldre til forestillingene på Festspela i 2013. Les meir om korleis du kan melde deg på:

Om HavFest – ein folkeopera

HavFest er ein folkeopera av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo. Framsyninga hadde urpremiere under opninga av Oseana kunst- og kultursenter i juni 2011. Operaproduksjonen med 60 medverkande, profesjonelle og amatørar, gjekk for smekkfulle hus og vart svært godt motteke av både kritikarar og publikum. No skal framsyninga takast opp att og vert å finne som ein del av Festspillene i Bergen frå 24.-26. mai 2013.
HavFest er eit eventyr der gudinna Guri Kunna står i sentrum for hendingane. Tema for operaen er klimautfordringane vi står overfor og det ansvaret menneska har for den vidare utviklinga.

For å kunne reknast som aktuell for produksjonen er det eit ufråvikeleg krav at søkjarar kan stille opp på følgjande tidspunkt:

Mars
Fredag 15.
Laurdag 16.
Søndag 17.

April
Fredag 19.
Laurdag 20.
Søndag 21.

Mai
Fredag 3.
Laurdag 4.
Søndag 5.

Øveperiode og forestillingar frå 9. til 28. mai.
Kvardagar på ettermiddag og kveld. I helgene må ein rekne med å bruke heile dagen.


Om audition

Audition finn stad
søndag 27. januar ved Os barneskule, i musikkrommet, kl 10.00- 18.00.
Påmeldingsfrist er onsdag 23. januar

Vi søkjer etter nye medlemmar av ensamblet til ulike ubetalte rollar. Vi treng ungdom og vaksne til songrollar, samt ei gruppe born (minimum 10 år) til å bevege seg, og eventuelt delta på koring.

Auditionen vil bestå av to delar:
  • Ein individuell sangdel. Vi ønskjer at deltakarane forebur enten ein sang med norsk tekst, eller lærar seg noko materiale frå Havfest. De kan laste ned mp3 og tekst frå heimesida til Opera Omnia.
  • Ein fysisk del i grupper der regissør Hege Gabrielsen ledar deltakarane gjennom nokre bevegelsesoppgåver.

Bevegelsesoppgåvene kjem etter sangdelen, Nøyaktige tidspunkt er avhengig av kvor mange som melder seg på audition. Vi anbefalar derfor at de held av heile søndagen. Meir informasjon om tider blir sendt ut etter påmelding.


Meld deg på audition ved å sende ein epost til
oshavfest2@gmail.com med følgjande info:

  • Kort om deg sjølv, bakgrunn og motivasjon for å være med på Havfest 2013.
  • Alder
  • Bustad
  • Kontaktinformasjon

Spørsmål rettast til
Liv Rognsvåg, produksjonsassistent
oshavfest2@gmail.com
909 88 045

eller

Lisa Nøttseter, produsent
oshavfest@gmail.com
908 57 137

LYDFIL OG TEKST TIL AUDITION

Det er valgfritt å prøve seg på ein song frå HavFest til audition.

Denne lydfila er ein eldre versjon av songen «Tåkelandet» som kjem i scene 11. Den vert her sunge på bokmål.

Tåkelandet

Denne lydfila er berre kompet til samme song. Under finn du den nynorske teksten som vi brukar i forestillinga:

Tåkelandet komp

TÅKELANDET

Gild, Gyrid & Gudmar:
Høgt over tåkelandet sit det ei gammal dame og ser seg tilbake i tida
Mange år med stormfullt liv ebbar ut, det er snart natt
Kva vil ho velje, kjem ho aldri att?

Stormane rasa over menneskelandet, eg såg ein båt der eit barn var i fare
Det gjekk visst bra for Vinden løya ned ei lita stund,  slik at båten ikkje gjekk på grunn

Huff, det er ikkje lett å seie kor Vinden styrer vegen no
Om Guri dreg sin veg, så er dei ikkje lengre to

Vinden er venn og tenar, sjå kor ho står og skjenar mot Guri på toppen av fjellet
Ho er nok flau, for meininga med planen den var god, men no tvilar alle, ja sjølv ho

Guri:
Havet er varmt og stille, borte er alt det ville, eg ser på mitt storslåtte rike
heile folket ventar medan eg har mine kval
korleis veit eg kva som er rett val
20. 06. 2011


KNUSER MYTER OM NY OPERA

formelpang
Fra HavFest. Foto: Erlend Haukeland

Folkeoperaen HavFest ble både en publikums og kritikersuksess med utsolgte forestillinger og stormende mottakelse 4 kvelder på rad i Oseana, det nye kunst og kultursenteret på Os. I alt har HavFest blitt sett av 1984 publikumere og det har vært solgt billetter for kr. 366.759. Det foreløpige regnskapet viser et overskudd som vil bli overført til å videreutvikle folkeoperaen med blant annet innspilling og utgivelse av musikken.

Vårsesongen 2011 har på mange måter vært et eventyr for Opera Omnia. På 6 uker har den lille gruppen hatt det kunstneriske ansvaret for nærmere 5 timer med opera på 3 ulike scener. På Den Nederlandske Nasjonaloperaen er barneoperaen PoY! blitt spilt 18 ganger siden 7. mai (10 ganger i selve operahuset i Amsterdam) og det meldes om utsolgte forestillinger også der. På Operaen i Bjørvika fant hele 515 mennesker veien til gjestespill med Hypermusikal som i likhet med HavFest ble møtt med stående ovasjoner på begge forestillingene 21. mai.

Opera Omnia har siden 7. mai hatt ansvaret for i alt 24 forestillinger som er blitt sett av totalt 4029 mennesker (Den Norske Opera hadde i samme periode 15 forestillinger). Når en så i tillegg legger til at det handler om nyskrevet opera av Heidi Tronsmo og Glenn Erik Haugland, så knuser virksomheten til Opera Omnia langt på vei mytene om ny opera som noe utilgjengelig og lite publikumsvennlig.

Noen reaksjoner på HavFest:

"Klyp meg i armen" midtsiden.no 

"Fargesprakende åpningsforestilling i nytt kulturhus" 
Bergens Tidendes anmelder Espen Selvik.

"Majestisk, vakkert, magisk.. HavFest bør for alvor setja Os og Oseana på kulturkartet"
skriver
Cathrin Rustøen i Os og Fusaposten.

"HavFest med overskudd" Hild Borchenvik i Ballade.no


havfestplakat6


20. 06. 2011

FULLE HUS OG HIMMELSK GLEDESSTORM!

himmelsk på breen

Alle forestillingane er utsolgt, og vi får fortvilande meldingar frå folk som ikkje har klart å skaffe seg billettar til dei 4 oppsatte forestillingane i Oseana. Opera Omnia mottar om dagen ein flodbølge av gratulasjonar og ein taksam som vi kjenner gjer oss audmjuke. Det er ein sterk oppleving å vere midt i alt dette og vi ser fram til å kunne gjere forestillinga fleire gongar ved eit seinare høve. I mellomtida frydar vi oss over dei utrulege tilbakemeldingane og kritikken vi har fått i Bergens Tidende, Os & Fusaposten og Midtsiden.no (på denne linke kan ein òg sjå videoklipp frå forestillinga.

18. 06. 2011

I DAG BLIR DET FEST - HAVFEST!

BA42542

Første og andre forestilling er utsolgt. På den 3. forestilling er det i skrivande stund 6 billettar igjen, mens det på siste forestilling enda er over 30 billettar igjen. Men om du møtar på døra er det sjansar for å kjøpe uavhentede billettar. No blir det fest - Skål for denne stunda!

15. 06. 2011

GENERALPRØVE PÅ HAVFEST I DAG


_MG_6846
Etter to vellykkede gjennomkjøringar av den 2 og ein halv time lange operaen skal vi i dag for første gong opptre for eit invitert publikum. Det arbeides hardt på alle nivå i HavFest-teamet nå med kostymer og sminke i underetasjen samtidig som orkester og utøvere setter regi og musikk i storsalen. Verdspremieren er snart utsolgt og det minkar kraftig på dei andre forestillingane også. Mykje arbeid, men mykje glede samstundes.
Vi gler oss som småfolk til laurdag!08.06. 2011

HAVFESTBILLETTANE GÅR UNNA

havkreatur

Det øves intenst i Oseana i desse dagar. I går viste ensemblet utdrag frå HavFest til Senioruniversitetet i Os, og i morgon er det første prøve med orkester. Billetsalget går godt og dei som enda ikkje har sikra seg billett må vere obs på at det minkar kraftig. Billettar kan kjøpast her.

06.06. 2011

HAVFEST-TREET SIN EVENTYRLEGE REISE

BA42560


BA-journalist Tove Gulbrandsen var med og knipsa då eit ekte 4 meters furu-værbitt skulle hentast frå Pøylo på Innnerøyno - Haugland. Det skjedde ikkje utan dramatikk og sterke kvinner! Sjå den eventyrlege reisa til HavFest - furuen frå kysten inn i Osenanas storstue her.


30.05. 2011

HAVFEST TAR FORM

_MG_5182

19 Dagar før verdspremieren på HavFest, kan vi melde at alt er i rute og at produksjonen byrjar å ta form på den store scenen i Oseana. I løpet av helga kom vi igjennom båe 1. og 2. akt. Samstundes bygges scenografien inn i mellom hektiske håndverkere som enda ikkje er ferdige med sjølve bygget. På bildet instruerer regissør Hege Gabrielsen brefolket foran deler av breen. I tilleg blei det tid til ein liten bursdagsfeiring, noko det kan lese meir om her. Det er livlig på Oseana for tida, for å seia det slik!


30. 05. 2011

BILDE FRÅ FØRSTE ØVEHELG I OSEANA

Alle bilde: Åsa Nord

_MG_5217


_MG_5227_MG_5198_MG_5222


_MG_5189


_MG_5133


_MG_5236


_MG_5137


23. 05. 2011

HAVFEST RYKKER INN I OSEANA

HavFest rykker inn

Som aller første brukar av det nye enda ikkje ferdige Kunst og Kultursenteret, Oseana, starta Opera Omnia i dag arbeidet med å byggje scenografien til Havfest! Med på dette var frå venstre: Åsa Nord (produsent), Hege Gabrielsen (regi), Andreas Lekven (lys), Kristine Gjems (Scenografi & Kostymer), Kjetil Moberg (skjult bak Kristine - Teknisk leiar, Oseana & Anne Goro Tronsmo Haugland (scenearbeidar). I tillegg var Odin Nordhagen (scenearbeidar) & Glenn Erik Haugland tilstades for å leggje dei første bitane i eit stort pusselspel som tilslutt skal enda i verdspremiere 18. juni. Og ja, Oseana er eit heilt fantastisk bygg!


13. 04. 2011

DETTE ER HAVFEST

havfestplakat bare bilde

På ei mystisk øy som har dukka opp i Bjørnefjorden førebur dei tidenes fest. Guri Kunna, kystens lunefulle gudinne, skal gifta seg med eit menneske! Guri er overtydd om at denne alliansen vil få det framandarta menneskefolket til å tilpassa seg naturen.

Men i Guris eige rike møter planen motstand hos både Brefolk, Havfolk og Gurifolk. Bredronninga på Folgefonna kallar inn til klimatoppmøte for å hindra giftarmålet, og den store trulovingsfesten endar i forvirring og kaos. Guri kjenner seg sviken og vert tvinga til å ta avgjerande val...

Folkeoperaen HavFest er spesiallaga for over 60 aktørar og musikarar og involverer totalt 150 i stort og smått. Vi møter profilerte aktørar innan norsk musikkteater som spelar på lag med aktørar frå heile Os og Vestlandet. Den storslåtte opningsforestillinga i Oseana er ein profesjonell produksjon tinga av Opera Omnia der lys, lyd, bilete, rørsle og fargar spelar saman i en grensespengjande heilskap.
7. 2. 2011

PRØVENE PÅ HAVFEST ER I GANG

Ina terese kreatur

Ine Terese - et kreatur fra havets dyp

Folkeoperaen HavFest hadde sin første intensive arbeidshelg med prøver, improvisasjoner og smake biter av musikken til operaen som er åpningsforestillingen på Oseana - Os Kunst og Kultursenter. Brefolk, Gurifolk og Havfolk møttes hver for seg og la for dagen en intensitet i arbeidet som lover veldig godt for fortsettelsen. Karakterforståelse var gjennomgangstema for helgens utprøvinger der bevegelse og stemme fylte rommene på Os barneskule.

Vi er i gang!

Gurisjef og Gurifolk

Gurisjef Richard prøver å få med seg Gurifolket

Me er Havbarn

Elegante havbarn